sunnuntaina, heinäkuuta 17

Päivän tehtävät

Tehtävät
Kaikki luokat saivat omat lyhkäset tehtävänsä. Tehtävät ja tulokset löytyvät Soaringspotista. Linkki löytyy oikealla olevassa linkkilistassa. Keskustelua aiheutti eilen kovasti maaliympyrä,sen korkeusrajat sekä mahdolliset virhepisteet.

Hinaukset alkavat klo 12:30 LT eli 13:30 suomen aikaa. Kumpiaisia alkaa kertyä Nitran ympärille.

Lähtölinjat ja lähdöt
20m:  13:06 .... KA: 13:21
Kerho: 13:35....  II: 13:58 ....  AK: lähti ennen aukeamista harjoituslennolle. Flarmin johto irti.
Vakio: 13:33 .... CX: 13:41 .... LK: 13:42

Sääntömuutoksia
Maaliympyrä on 3 km käännepisteen 001 Nitra ympärillä. Alkuperäinen minimikokeus oli 185 m QNH ja sääntönä että kentälle pitää laskeutua. Mikäli lasku olisi jäänyt pellolle maaliympyrän sisälle olisi tullut 5 min sakkoaika. Tämä saattaa aiheuttaa joissakin tapauksissa väkisin kentälle yrittämistä turvallisuuden kustannuksella. Päätös oli kaikkien keskustelujen ja toisenkin joukkueenjohtajien kokouksen jälkeen että korkeus nostetaan 250 metriin eikä tuota 5 min rangaistusta anneta peltoon laskemisesta.

Kilpailutunnukset
Kilpailussa on usemapia samoja kilpailutunnuksia. Kaksi näistä tapauksista kohdistuu Suomen joukkueen koneisiin. AK ja CX löytyvät kahdesta koneesta. Säännön mukaan se joka on ensin ilmoittautunut kisaan saa pitää tunnuksensa. Tästä johtuen AK eli Antti joutuu lisäämään tunnukseensa esim "I" eteen tai loppuun tai jollain muulla konstilla muuttamaan tunnuksen toiseksi. CX eli Ilkka sen sijaan saa pitää tunnuksensa koska oli ilmoittautunut ennen toista CX tunnuksen omaavaa pilottia.

Lämmintä piisaa
Ei tarvitse palella päivällä ei. Iltaisin sen sijaan alkaa olla yhdeksän jälkeen jo niin viileää että pitkät housut ja pitkähihainen paita sujahtaa päälle. Eilen kun joukkueenjohtajien kokous klo 22 aikaan loppui, piti taas alainata Visa-Matin villapaitaa että tarkeni kävellä majapaikalle.

Nestetasapainon pitämistä kohdillaan on syytä muistutella ja hyvin joukkuen on asian omaksunut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti