torstaina, heinäkuuta 21

Zlin Z-23 Honza

Nitrassa on  yksi Honza replica. Kone on lentänyt ahkerasti ja oli myös lentonäytöksessä avajaisissa, niin tänä vuonna kuin EGC2009.

Mika nappasi hienon tunnelmakuvan koneesta


Muutama kuva parin vuoden takaa samasta koneesta:
 
http://www.ideavideo.fi/kuvat/egc2009/Avajaiset/honza_side.jpg

http://www.ideavideo.fi/kuvat/egc2009/Avajaiset/honza_mittarit.jpg

Teknistä dataa:
http://www.akletkov.cz/index.php?txt=technika

Sataa sataa ropisee

Päivän varusteet
Taitaa tuo sade tuossa jatkua loppupäivän. Jotkut pahimmat ennusteet kertovat että seuraava lentopäivä olisi vasta ensi viikolla mutta briefingissä kilpailun johtaja Vladimir Foltin oli optimistisempi ja pyysi varautumaan siihen että jopa huomenna olisi pieni sloti lentämiseen.

Antin onneksi nyt on muutama tymäpäivä. Auton vakuutusasioiden selvittely on vaatinut useampia puheluja kotimaahan ja papereiden kääntämistä slovakian kielestä englannin kielelle. Suomessa vakuutusyhtiö on kuvien perusteella päättänyt että auto menee lunastukseen. Lunastushinta lienee kuitenkin vielä sopimatta. Auto tulee suomeen vakuutusyhtiön laskuun ja toimesta.

Sää

Kovin on lohduttoman näköistä kentällä. WEB -kamerastahan sen jokainen voi todentaa mutta laitetaan nyt kuva tänne talteen. Eilinen kuva oli aika lailla samanlainen kuin tämän aamun.


Suomalaisilla sen sijaan taistelutahto vain kasvaa. Odotteluun on kotimaisissa kisoissa totuttu ja silloin ladataan akkuja tuleviin koitoksiin. Avustajat tekevät oman osansa taisteluhengen luomiseksi :)

Uusi päivä

Kovin on harmaata tämäkin aamu. Sentään vettä ei sada vaikka eilen paikalliset kertoivat että keskiviikon sateet on vasta harjoituspäivä tämän päivän sateille. Aika näyttää. Leirialueesta tuli eilen "mudville" perinteiseen tyyliin. Neliveto alkaa olla kova sana jos haluaa leirialueella liikkua.

Antin audissa sen sijaan ei eilen enää neliveto riittänyt. Vesiliiirron jälkeinen sukellus ojaan ei tehnyt oikein hyvää. Onneksi vältyttiin henkilövahingoilta. Auto on pajalla ja Antilla uudempi A3 avant nuhapumppu. Ei kuulemma oikein kaasu tottele :) Valentin oli siis eilen aamulla viemässä vaimoaan Bratislavaan ja kotimatkalla sateessa auto lähti vesiliirtoon moottoritiellä.

"Kyllä Räikkönen olisi ajanut tuon vielä maaliin asti. Niin olisi Valentinkin jos poliisit olis antanut" :)

Briefing tänään klo 10. Gridaus ei sen sijaan vielä ole alkanut joten suuri epäilys on että päivästä tulee lepopäivä edelleen.