lauantaina, heinäkuuta 23

GP -kilpailu Saksassa

Grand Prix Final 2011 alkaa tuossa klo 13 tienoilla Saksassa. Täällä Nitran kuppilassa seurataan kisoja mielenkiin´nolla myös. Ja onhan tuolla kolme suomalaistakin pilottia mukana. Jaakkolan Aku, Sorrin Juha ja Terosen Olli

http://sailplane-grandprix-2011.aero/?lang=en

Edit 13:45
Vaan eipä näytä olevan Wasserkuppenissakaan keliä.

Briefing

Tunnollisesti olivat kaikki pilotit briefingissä kuulemassa päivän ohjelmasta.  Vietimme myös hiljaisen hetken Norjan tapahtumien johdosta.

Päivän sää näytti melko normaalilta eli ei keliä paitsi pienen pieni ikkuna on olemassa. Huominenkaan ei juurikaan paremmalta näytä. Varsin suuren taputuksen ja naurun aiheutti päivän tilanteen julkistaminen. Peeweleille ei rmoa suoda :) PW5.han voisi laittaa kahden Smelakin perään kaikki ja lähtölinja aukeasi irrotuksesta. Hinaus 1000 m:iin ja tehtävä 50 km kolmio. Mahtaako riittää korkeus :)
Kaikki eivät saaneet vielä vapaata :)
Päivällä saamme seurata GP kisoja kuppilan isolta näytöltä ja illalla klo 20 on kansainvälinen ilta jossa suomalaisillakin on oma pöytä perinteiseen tapaan.

Odottelua

Aamun kuva
Lauantai aamu pilkisti huoneen ikkunasta aurinkoisena. Noinko olisi ennusteet menneet pieleen ja tulisi vihdoin lentopäivä ?

No, harhaa se olikin. Pohjoisella puoliskolla oli pieni aukko josta aurinko harhauttavasti pääsi antamaan harhauttavan kuvansa päivän säästä. Yläpilvi peittää lähes koko taivaan toistaiseksi.

Briefing ilmoitettiin olevan klo 10 ilman gridausaikaa. Siitä voinee päätellä jotain päivän kulusta. Ilmeisesti klo 14 aikaan tulee sade. Alla eilisen päivän 20 metristen tehtävä. Kuvastaa tilannetta nuo käännepisteiden nimet vapaasti käännettynä:

Startti oli komia, ekalla käännepisteellä mocattiin, toisella selitettiin  :)


Perjantain tehtävä